FSRI delegacija u posjeti “Mediation Visit to Croatia II.”

Naši dragi gosti iz SAD-a Victor Schachter, prof. David S. WeissJennifer Brandt kao FSRI delegacija tijekom svog posjeta Hrvatskoj održali su niz predavanja i susreta kako bi prenijeli osobno iskustvo vezano uz njihov profesionalni razvoj u svijetu medijacije. Cilj posjeta “Mediation Visit to Croatia II.” u razdoblju 5. do 9. listopada 2017. bio je upoznati različite skupine o ključnim prednostima mirenja (medijacije) koje posjeduje kapacitet da postane sastavni i komplementarni dio sustava rješavanja sporova u RH.

Predavanja su održana u Hrvatskoj odvjetničkoj komori 5. listopada, i na Pravnom fakultetu u Zagrebu u suradnji sa studentskom udrugom eStudent kako bi se odvjetnicima i budućim pravnicima približilo mirenje kao način rješavanja sporova kojim mogu poboljšati kvalitetu svojih usluga, steći i zadržati zadovoljne stranke, povećati kvalitetu i konkurentnost pružanja pravnih usluga na tržištu, uvećati vlastite prihode kroz osobno i profesionalno zadovoljstvo.

Osim na Pravnom fakultetu, 6. listopada predavanja su održana i za studente Zagrebačke škole menadžmenta i ekonomije kako bi se budući ekonomisti i menadžeri imali priliku upoznati s medijacijom kao važnim alatom kojim mogu ublažiti negativne ekonomske i neekonomske posljedice, riješiti nesporazume na zadovoljstvo svih sudionika, spriječiti nastanak sporova te unaprijediti proces svakodnevnog poslovnog odlučivanja u suvremenom svijetu.

Na kraju posjeta, 9. listopada David, Jennifer i Victor posljednje predavanje održali su u prostorijama HUM-a za sadašnje i buduće izmiritelje kako bi im predstavili vještine koje su potrebne pri uspješnom zastupanju stranaka u postupku mirenja.

Ovim se putem još jednom toplo zahvaljujemo svim našim gostima i partnerima na pomoći u organizaciji i ugodnoj suradnji! 😉    


HUM šalje besplatni newsletter za svoje vjerne korisnike radi što boljeg informiranja o aktualnim predavanjima, radionicama, obukama i temama iz područja medijacije.

No spam guarantee.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Comments Protected by WP-SpamShield Spam Plugin

Prijatelji i suradnici HUM-a

PRIJATELJI
Društvo mediatorjev Slovenije
Forum za slobodu odgoja
Hrvatski ured za osiguranje
NVO Mali korak
Udruga za izvansudsku nagodbu i posredovanje u kaznenom postupku
Wassermann grupa

SURADNICI
Hrvatska udruga kreditnih unija
Hrvatsko društvo sudskih vještaka i procjenitelja
Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta RH
Ministarstvo pravosuđa RH
Pravna klinika Pravnog fakulteta u Zagrebu
Pravosudna akademija
SOS Rijeka - centar za nenasilje i ljudska prava
Studentska udruga E-student
Udruga studenata prava ELSA

.