Završio peti HUM-ani Tjedan mirenja

     Još jedan uspješan Tjedan mirenja je iza nas!

Obilježila su ga razna predavanja, radionice za odgojitelje i izmiritelje, predavanja za građane i čak tri okrugla stola, sve uz vodstvo i superviziju registriranih izmiritelja.

Tjedan je započeo u ponedjeljak, 16. listopada okruglim stolom naziva “Rješavanje potrošačkih sporova mirenjem umjesto ovrhama”, a moderirali su ga dr. sc. Vanja Bilić i mr. sc. Danica Lisičar, nakon kojeg su istoimeni održali trosatnu radionicu za građane “Kako upravljati svojim konfliktima umjesto da oni upravljaju vama”. U Dječjem vrtiću Siget Duška Pribičević-Gelb je u ponedjeljak i četvrtak održala radionicu za odgojitelje “Kako komunicirati u situacijama sukoba – interpersonalna komunikacija”.

U utorak je nakon okruglog stola pod nazivom “Uloga odvjetnika u mirenju i sinergija parničnog odvjetništva i odvjetništva u mirenju” uz moderiranje Petra Petrića, odvjetnika i izmiritelja u Zagrebu, uslijedila četverosatna radionica za izmiritelje “Vježbajmo mirenje”.

U srijedu, 18. listopada odvjetnica i izmiriteljica Vlatka Cikač održala je predavanje “Family Business Mediation”- obiteljsko poduzeće iznad obitelji”, a upravo su u tijeku pripreme za “Superviziju izmiritelja”.

Najvažniji dan, 20. listopada, četvrtak započeo je okruglim stolom institucija za mirenje pod nazivom “Kako zajedno pobijediti neutemeljene mitove o mirenju” uz moderiranje  dr. sc. Srđana Šimca, predsjednika HUM-a.

Nakon okruglog stola uslijedila je svečanost obilježavanja Svjetskog dana rješavanja sporova, a koji se slavi diljem svijeta svakog trećeg četvrtka u listopadu. Pozdravne govore uputili su: državni tajnik Ministarstva pravosuđa gospodin Josip Salapić, zamjenik pročelnice Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo gospodin Toni Biluš i sutkinja Tanja Hučera, voditeljica Službe za mirenje Općinskog građanskog suda u Zagrebu.

Hrvatska udruga za mirenje je ovom prigodom uručila priznanja, i to:
Najbolji i najvjerniji član HUM-a 2017. – Ruđer Anić

Najbolja volonterka HUM-a 2017. – Marija Vujeva

Najbolja članica Kluba mladih izmiritelja HUM-a 2017. – Karolina Benasić

Nakon svečanosti, naše mlade izmiriteljice Anita Kutlić i Anita Tkalčević su nam predstavile znanstveni rad nagrađen Rektorovom nagradom pod nazivom “Div koji spava: Mirenje iz perspektive pravnih profesionalaca” .

U petak su uslijedila dva izvrsna i zanimljiva predavanja. Prvo je održala Marina Brkić iz Foruma za slobodu odgoja pod nazivom “Transcedencija sukoba-ključni koncept Johanna Galtunga i njegov doprinos izgradni kulture mira”. Drugo predavanje u poslijepodnevnim satima na temu “How to manage cross-border and cross-cultural disputes” održao je naš dragi gost iz Stockholma, odvjetnik i izmiritelj Gert Nilsson. Predsjednik HUM-a dr.sc. Srđan Šimac mu je po završetku predavanja uručio priznanje za počasnog člana HUM-a.

Jedna od novosti ovogodišnjeg Tjedna mirenja je da je po prvi put u program uključena aktivnost i u Rijeci, zahvaljujući suradnji sa SOS Rijekom-centrom za nenasilje i ljudska prava. U Gradskoj vijećnici je održana tribina “Mirenje kao saveznik u rješavanju sporova i konflikata” koju su moderirale Iva Čatipović i Suzana Fugaj, a kojom smo završili ovogodišnji Tjedan mirenja.

Zahvaljujemo se svim sudionicima, suradnicima, prijateljima, članovima i volonterima, a posebne zahvale svim medijima koji su najavili i pratili naš Tjedan mirenja.

 


HUM šalje besplatni newsletter za svoje vjerne korisnike radi što boljeg informiranja o aktualnim predavanjima, radionicama, obukama i temama iz područja medijacije.

No spam guarantee.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Comments Protected by WP-SpamShield Spam Plugin

Prijatelji i suradnici HUM-a

PRIJATELJI
Društvo mediatorjev Slovenije
Forum za slobodu odgoja
Hrvatski ured za osiguranje
NVO Mali korak
Udruga za izvansudsku nagodbu i posredovanje u kaznenom postupku
Wassermann grupa

SURADNICI
Hrvatska udruga kreditnih unija
Hrvatsko društvo sudskih vještaka i procjenitelja
Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta RH
Ministarstvo pravosuđa RH
Pravna klinika Pravnog fakulteta u Zagrebu
Pravosudna akademija
SOS Rijeka - centar za nenasilje i ljudska prava
Studentska udruga E-student
Udruga studenata prava ELSA