VRSTE USLUGA CENTRA ZA PREGOVARANJE I MIRENJE HUM-a:

  1. MIRENJE/MEDIJACIJA

Mirenje/medijacija predstavlja pregovore uz pomoć treće osobe od povjerenja stranaka. Pravi trenutak za mirenje stranaka koje se ne slažu, u konfliktu su ili se spore, je trenutak kada njihovi pregovori i pored višekratnih pokušaja nisu uspjeli. Tada mnogi misle da više ništa ne mogu učiniti, pa se neizostavno odlučuju za parnicu ili arbitražu. Pogrešno! To je pravi trenutak za naprednu vrstu pregovora – za mirenje/medijaciju i za pomoć izmiritelja/medijatora. Oni stranačkim neuspjelim pregovorima donose sasvim novu vrijednost i kroz strukturirani nastavak pregovora i uz stručno vodstvo, pomažu im doći do rješenja. Mirenje/medijacija je najbolji način da od druge strane dobijete ono što vam treba! Ono najčešće i najlakše započinje suglasnim prijedlogom stranaka za mirenje. Više link: FAQ

  1. FACILITACIJA

Za stranke koje se u naravi ne nalaze u konfliktu ili sporu, već im je potrebna pomoć u uspostavljanju komunikacije, dijaloga, pojašnjenja i/ili pregovora na mirnom i neutralnom mjestu izvan njihovih redovnih poslovnih prostora, nudimo uslugu facilitacije ili uslugu omogućavanja ili olakšavanja komunikacije sa svrhom  razjašnjavanja pozicija i stavova te donošenje odluka. Facilitaciju provode HUM-ovi najbolji medijatori/medijatorice. Npr. facilitacija članova obitelji oko pitanja prijenosa vlasništva i upravljanja nad obiteljskim trgovačkim društvom; facilitacija članova trgovačkog društva (vlasnika udjela) ili uprave oko važnih spornih pitanja vezanih za upravljanje i poslovanje trgovačkog društva; facilitacija članova UO ili različitih odjela oko određenih važnih spornih pitanja oko kojih postoje suprotna gledišta; rana facilitacija u vrijeme dok konflikt ili spor nisu eskalirali i dok suprotne pozicije nisu čvrsto i nepopustljivo zauzete, i dr.

Ohrabrite se i iskoristite mogućnost korištenja ove usluge! Uspjeh je vam gotovo zagarantiran.

  1. PRIPREMA ZA MIRENJE

Pružamo iznimno korisnu i uspješnu uslugu pripreme stranaka i njihovih punomoćnika za postupak mirenja koje će provoditi u ili izvan Centra za pregovaranje i mirenje HUM-a. Stranke i njihovi punomoćnici detaljno upoznaju medijatora/medijatoricu s njihovim problemom, a oni ih educiraju o tome što je to mirenje/medijacija, što očekivati u medijaciji, kako na najbolji način zastupati svoje interese, komunicirati, upravljati konfliktima i negativnim emocijama i kako postići brzo najbolje rješenje spora. Uslugu pripreme za mirenje/medijaciju pružaju HUM-ovi najbolji medijatori/medijatorice. Iskustva korisnika ove nađe usluge su iznimno pozitivna i u svim slučajevima do sada su sklopili nagodbu u postupcima mirenja.

  1. INFORMATIVNI SASTANAK S JEDNOM ILI OBJE STRANE

Nemate iskustvo s mirenjem/medijacijom? Skeptični ste oko mogućnosti da spor riješite u medijaciji? Vaši punomoćnici nisu sigurni da je to dobro rješenje?

Opravdano je da sumnjate u nešto što osobno niste iskusili. Zato vam nudimo uslugu besplatnog informativnog sastanka s medijatorom/medijatoricom po vašem izboru kako bi ih osobno upoznali s vašim problemom te kako bi vas oni detaljno upoznali što je to medijacija, što očekivati u medijaciji, kako zastupati svoje interese, upravljati vlastitim reakcijama i kako uspješno pregovarati. Svakako iskoristite ovu mogućnost bilo da dođete sami bilo u pratnji svojih odvjetnika bilo da dođete svi zajedno – sve stranke u sporu sa svojim odvjetnicima i drugim zainteresiranim osobama. Uvjerite se na ovaj način osobno i izravno u blagodati koje i vama pruža mirenje/medijacija. Ništa ne možete izgubiti. Možete samo dobiti! UPOZORENJE ZAINTERESIRANIMA: Još ni jedna stranka nakon ovakvog sastanka nije rekla NE mirenju/medijaciji!

  1. KONTAKTIRANJE DRUGE STRANKE OKO SUGLASNOSTI ZA MIRENJE/MEDIJACIJU

Rado bi se uključili u mirenje/medijaciju radi rješenja vašeg spora. Međutim, ne možete, ne želite ili ne znate kako kontaktirati s drugom stranom u sporu i njihovim odvjetnicima ili oni uporno odbijaju razgovarati o mirenju/medijaciji. Javite nam se i dostavite nam jednostrani prijedlog za mirenje s kontakt podacima druge strane i njihovih odvjetnika. Mi ćemo ih zvati umjesto vas, razgovarati s njima o postupku mirenja/medijacije i pokušat ćemo ih privoljeti da i oni kaži DA mirenju.

Ova usluga je također besplatna za vas. Ne čekajte! Iskoristite je!

  1. PRVI MEDIJACIJSKI SASTANAK BEZ OBVEZA I NAKNADE

Već vam je pomalo jasno što je to mirenje/medijacija i svjesni ste da postoje jako dobri izgledi da vrlo brzo riješiti vaš spor u tom postupku. Međutim još dvojite u svoju odluku ili ste već odlučili, ali još uvijek druga stranka ili njeni odvjetnici dvoje oko uključivanja u mirenje/medijaciju. Brinu i vas i njih troškovi mirenja. PRESTANITE BRINUTI OKO SVEGA TOGA! Napravimo zajedno jako važan korak naprijed u pogledu prihvaćanja mirenja s obje strane! Nudimo vam mogućnost da započnemo s mirenjem/medijacijom i da održimo prvi sastanak bez obzira na to koliko će on trajati kako bi se obje strane i njihovi odvjetnici (i druge zainteresirane osobe) uvjerili kako medijacija funkcionira i je li baš vama odgovara. U tom slučaju prvi sastanak će se održati bez ikakve naknade za stranke. O naknadi će se razgovarati samo ako stranke odluče nastaviti s mirenjem/medijacijom i/ili ako već na tom prvom sastanku sklope nagodbu (za što postoje veliki izgledi).

UPOZORENJE ZAINTERESIRANIMA: Još ni jedna stranka nakon prvog sastanka u mirenju/medijaciji nije rekla NE mirenju ili njegovom nastavku. Želimo jednako i vama!